Jeg tror ikke, man kunne have valgt en bedre dag at sende en sommerbebudelse ud på end i dag. De fleste af os er stået op til et sjappet snelandskab, og alt den magi, der kan være forbundet med nyfalden sne, slap op i midten af januar.

Derfor skal der lyde den allerstørste tak til folkpop-duoen Double Moon Mirage for at minde os om, at vinteren synger på sidste vers, og at ikke bare lysere, men også varmere tider, er på vej. Det gør de med den lille, forunderlige sang Summer Will Come, som dags dato er blevet udsendt med en dertil hørende video optaget på en forladt skole i Thailand.

Dobbelte bevægelser

Der er en ganske særlig lethed over Summer Will Come, som gør det nemt at overse, hvordan det kompositoriske håndværk bag sangen er grundigt og dygtigt. Sangen svæver elegant mellem to tonearter, der understreger den skønhed, som lever i kontrasten. Kontrasten mellem årstiderne, mellem mand og kvinde. Og den iboende kontrast kærlighed mellem to mennesker rummer. Double Moon Mirage er disse kontraster, smeltet sammen i – med deres egne ord – uforfalsket kærlighed.

Og her rammer vi kernen af, hvorfor en 60’er-inspireret folkduo, der skriver sange om kærlighed, kan være aktuel. Det handler om ægthed! Den kærlighed, som Double Moon Mirage synger om, bliver aldrig overflødig. Tværtimod mangler den danske musikscene (såvel som det danske land) nogen, som tør dele ud af dyb, øm og uforfalsket kærlighed.

For nu må vi nøjes med en et enkelt nummer, men bandet lover en debutplade i løbet af 2017.

 

// Mikkel Haahr Andersen